אלפרד - מכון שיתופי לאמנות ולתרבות

View Original

חלל C

חלל  C

שי יחזקאלי

אוצרת: עינב זיו

ALFRED EXPRESS #2 / 16.03.2012 - 20.03.2012


 

C / פרולוג :

במסגרת התערוכות "אלפרד חיפה", התבקשה עינב זיו לאצור תערוכה שתיערך במוזיאון חיפה לאמנות כחלק משיתוף פעולה של המוזיאון עם גלריה אלפרד. 

בשל האופי המהיר של התערוכה בחרה לעבוד עם האמן שי יחזקאלי מכוון שחשה את אותה תנועה זריזה ואינטואיטיבית בעבודתו. יחזקאלי יציג את העבודה – "ללא כותרת".

הטקסט לתערוכה ייכתב כמספר שעות לפני פתיחת התערוכה כחלק מהרצון להגיב על אופי התערוכה וכן על עבודתו של יחזקאלי.

מקום התערוכה:

 מוזיאון חיפה,  חלל C.

נפשות:

גלריה "אלפרד" : גלריה שיתופית המונה 14 חברים/אמנים. משתפים פעולה עם רותי דירקטור בהפקת סדרת התערוכות "אלפרד אקספרס" במסגרת התערוכה "חיפה-ירושלים-תל אביב".

רותי דירקטור :  האוצרת הראשית של מוזיאון חיפה.

שי יחזקאלי:  אמן, יליד 1979, בוגר תואר ראשון ושני בצלאל. הציג מספר תערוכות יחיד ועשרות תערוכות קבוצתיות. מציג תערוכה במסגרת "אלפרד אקספרס".

עינב זיו: אוצרת תערוכה לשי יחזקאלי במסגרת התערוכות "אלפרד אקספרס".


את התערוכה של שי יחזקאלי ניתן להבין כאוטונומית. תערוכת יחיד, מתפקדת כאואזיס בתוך מערך תערוכות כולל המתקיים במוזיאון חיפה. אך גם ניתן להבינה כחלק מאותו מערך, כשלוחה.

בהתבוננות ספציפית , יחזקאלי תוחם אותנו בחלל בתוכו מוצגת עבודה אחת. חלל לבן בו קיים ציור.

משטח עץ דמוי תמונה מרוח בג'סו, במרכזו גלי צהוב אנמיים. עליהן, בידו היציבה והנחושה כתב את המילים Tragedy After Tragedy…""   כחמש פעמים.

אפשר לספור את חמשת הפעמים שחזר על צמד המילים אך לא ניתן להבחין בכמות הפעמים שחזר בצבע על האותיות. לרוב נעשתה החזרה באותו הגוון: כתום, אדום, לפעמים כחול קל, קווים על גבי קווים חושפים ומדגישים את המילים כאילו בכל פעם שהמילה טרגדיה הושלמה נוספה לחייו של יחזקאלי אחת כזו. העבודה תלויה לבדה בחלל הלבן, לבנה ואנמית גם היא, בוחרת לא להתבלט ואולי לממש או למוסס את חווית הקתרזיס המיוחלת בחללי התצוגה המוזיאליים.

העבודה של יחזקאלי יכולה להתפרש  גם באופן הפוך, שכן "טרגדיה לאחר טרגדיה. ." (כך חמש פעמים) יטען שייקספיר, היא קומדיה של טעויות. זה המקום שבו המבט על התערוכה הופך רחב יותר, והתערוכה של יחזקאלי מתרחקת מהאישי וממשיכה את מערך התערוכות בחלל המויזאון ומאפשרת לנו להבין את העבודה כתוכן תלוי סביבה או סיטואציה ובכך מייצרת את הקומדיה.