אלפרד - מכון שיתופי לאמנות ולתרבות

View Original

שירת הזכרים

שירת הזכרים

ליאת דניאלי

אוצרת: הדסה כהן

06.03.2020 - 20.06.2020


שירת הזכרים

שם התערוכה שירת הזכרים נגזר משמו של פרויקט אמנותי רב תחומי מתמשך שיזמה האמנית ליאת דניאלי. לצורך הפרויקט המורכב, עבדה האמנית בשיתוף פעולה עם בעלי מקצוע שונים, ביניהם דבוראי, בונה כלי מיתר ומוזיקאי. התערוכה שירת הזכרים תוצג במקביל בשני מוקדים: על גג מבנה מכון אלפרד ובחלל הגלריה. 

התערוכה שואבת השראה מדרכן הייחודית של הדבורים ללקט ידע אקוטי דרך חושיהן ולהנחיל אותו לדורות הבאים של הדבורים. קהל המבקרים מוזמן לשוטט, להאזין לרחשים ולהתענג על הריחות. שירת הזכרים היא מבע של זהות, מעין ישות היוצאת מתוך כוורת הסיטאר וממלאת את פנים הגלריה בסודותיה.

על גג מבנה מכון אלפרד, מוצב סיטאר בעל תיבת תהודה מוגדלת, בלב גינת צמחי־בר צופניים מקומיים שנזרעה ונשתלה במיוחד עבור הדבורים. שם, בשטחה הפורח של הגינה, מתקיימת מערכת חיים עצמאית ורוחשת, מוקפת בבנייני דרום תל אביב ובאתר הבניה של הרכבת הקלה. תנועת כנפי הדבורים היוצאות מפתח תיבת התהודה ללקט צוף, מייצרת פריטה על מיתרי הסיטאר. במקביל, בונה דניאלי מיצב המשלב מגוון טכניקות ומדיומים בחלל הגלריה ומדמה תחושה של פנים כוורת. פעימות הכוורת יהדהדו בחלל הגלריה וימלאו אותה בזמזום דבורים ומנגינת סיטאר. בכניסה לגלריה יוצב מבנה בו ניתן לשהות, עשוי יריעות צלולוזה בקטריאלית מיובשות. במרכז החלל יוצב מבנה דמוי מסדרון צפוף, עשוי מסגרות עץ ודונג, עליהן מתוחים מיתרים.

הפרויקט השאפתני תוכנן בליווי יוסי אוד, דבוראי המלמד בשיטה הביו-דינמית. בניית הסיטאר נעשתה בשיתוף פעולה עם בונה כלי המיתר גדעון ויגרט. עבודת הסאונד בגלריה נעשתה בשיתוף פעולה עם אמן הסאונד חגי איזנברג.

על האמנית:

ליאת דניאלי, ילידת 1983, חיה ועובדת בתל אביב. בוגרת המדרשה לאמנות בבית ברל. אמנית מיצב המשלבת סאונד, פיסול, וידאו, מדיה דיגיטלית וביו־ארט. חברה בקבוצת גלריה אלפרד.


שנת התערוכות: מרחב פעולה

התערוכה 'שירת הזכרים' פותחת את שנת התערוכות 2020 שמוקדשת לתערוכות המתייחסות לנושא מרחב-פעולה.

שנת התערוכות 2020 בגלריה אלפרד תתמקד בבירור מהותו של המושג "מרחב-פעולה". בפתח העשור השלישי של המאה ה-21 אנו מבקשים לערער על התפיסה הקלאסית של תצוגות ותערוכות, ולבדוק מחדש את תפקידם של אלו בשדה האמנותי. במלאת 15 שנות פעילות, חברי קבוצת אלפרד מבקשים לפתוח דיון מעשי סביב סוגיות אלו ולנסות להגדיר מחדש את תפקידנו כגלריה לאמנות שהיא גם מכון שיתופי לאמנות ולתרבות. בשנה זו יוצגו פרויקטים ותערוכות המעמידים במרכזם שיתופי פעולה המושתתים על מעברים בין מדיומים ותחומי דעת, ועל בדיקה של האופנים בהם ניתן לחבר בין תחומים בצורה המייצרת סינרגיה.