מרחץ

אנושיק

אוצרת: נוגה דוידסון

04.03.21-02.04.21


 

מרחץ

בתערוכה מרחץ יוקם אתר ארכיאולוגי פיקטיבי, בית מרחץ הכולל אוסף ממצאים מההיסטוריה המקומית העתיקה הקשורים בתרבות הגוף. הערבוב בין ממצאים מתקופות ומתרבויות שונות (הלניסטית, רומית ומצרית) מחבר אותם יחד לכדי נראטיב חדש ועכשווי.

בית המרחץ של אנושיק, אתר ארכיאולוגי חי ונושם, נבנה על קרקע התקופה הנוכחית, המתאפיינת במודעות מתגברת לצדק חברתי ולפוליטיקת זהויות (WOKE). הוא משמש כסביבה מחוללת החוזרת אל הסאונה, התה והשמנים של הלבנט בימי קדם. בתי המרחץ הרומיים שילבו פעולות של מרחץ, טיפוח, הנאות גופניות ומפגש חברתי. הם היוו מרכזים תרבותיים למפגש חברתי, שיתוף רעיונות ויוזמות עסקיות. החלטות פוליטיות רבות נעשו במסגרת זו, שנועדה לגברים בלבד. הסביבה הפיסולית שיוצרת אנושיק טעונה בסימבוליות חברתית ופוליטית של ימינו: שימוש בגוף נשי לצד סמלי שררה, לאומיות ושלטון. אנושיק הופכת את יחסי הכוחות, כשהיא מציגה על קירות אולם הרחצה תבליטי גבס של גברים, נערים וילדים ישנים, בעוד על במת המופעים ישנה בלעדיות לנשים אקטיביות, שעולות עם מופעים עוצמתיים של מילה וגוף. 

התערוכה מבקשת לבחון אלטרנטיבות לתקשורת ויחסי כוחות חדשים, שאינם מבוססי שליטה כוח ומגדר. 

אל מול צווי הריחוק החברתי אשר הקצינו בימינו את הצורך במפגש ישיר, שיתוף ומגע, בית המרחץ של אנושיק מציע שיחות, מופעי שירה ומחול בפורמט אינטימי. ה׳מרחץ׳ הוא מקום בו אנושיק מזמינה אותנו לשנות את הסדר הקיים באמצעות ידע קדום ואחוות אחיות.  

על האמנית:

אנושיק היא אמנית רב תחומית, יוצרת במיצב, וידאו, פרפורמנס, ניו מדיה. בוגרת התכנית ללימודי המשך באמנות, המדרשה. חברה בגלריה שיתופית "בנימין", שם הפיקה וליוותה תערוכות רבות.

בוגרת תואר ראשון בהנדסת מחשבים (cum laude) צ'מפליין קולג', ורלינגטון וורמונט, ארה"ב (2004). למדה משחק בבית ספר לאמנויות הבמה בית צבי (2012) ולימודי אוצרות בבית ספר "שורשים", ת"א(2013) .

הציגה תערוכת יחיד במוזיאון יאנקו דאדא ותערוכה קבוצתית במוזיאון  MOCAK . השתתפה בתערוכות קבוצתיות  בגלריות בארץ ובחו"ל ובפסטיבלים בינלאומיים. הציגה עבודות פרפורמנס בפורמט של מופע יחיד.

מרבה לעסוק בנושאים הנוגעים בתפקידים מגדריים, אנרגיה מינית, מחקר פסיכואנליטי, יחסי גוף-טכנולוגיה ומדע.

 

 

שנת התערוכות: מרחב פעולה

התערוכה מרחץ היא השישית בשנת התערוכות 2020 שמוקדשת לנושא מרחב-פעולה.

השנה תתמקד הגלריה בבירור מהותו של המושג "מרחב-פעולה". בפתח העשור השלישי של המאה ה-21 אנו מבקשים לערער על התפיסה הקלאסית של תצוגות ותערוכות, ולבדוק מחדש את תפקידם של אלו בשדה האמנותי. במלאת 15 שנות פעילות, חברי קבוצת אלפרד מבקשים לפתוח דיון מעשי סביב סוגיות אלו ולנסות להגדיר מחדש את תפקידנו כגלריה לאמנות שהיא גם מכון שיתופי לאמנות ולתרבות. בשנה זו יוצגו פרויקטים ותערוכות המעמידים במרכזם שיתופי פעולה המושתתים על מעברים בין מדיומים ותחומי דעת, ועל בדיקה של האופנים בהם ניתן לחבר בין תחומים בצורה המייצרת סינרגיה.